• slider pic2
  • slider pic1
  • slider pic3
  • slider pic6
  • slider pic7
  • slider pic4
  • slider pic5

Weblog

 

11 juni 2016

Afgelopen jaar hebben zich diverse cliënten gemeld voor de wandelcoaching en dit met succes voor de cliënt.  In een enkel geval was een 2e wandeltocht noodzakelijk. In alle andere gevallen heeft de cliënt een stap kunnen maken in de goede richting.

Ook de nationale wandelcoachdag was dit jaar weer een succes. Deelnemers met een proffesionele achtergrond zijn verrijkt met de mogelijkheden van wandelcoaching. Vanaf september 2016 zuller er nieuwe introductie bijeenkomsten worden neergezet.

Beerens Hospitality Consult gaat ook vanaf september wandelcoachsessies organiseren voor groepen tot maximaal 20 personen. Hierin zullen communicatie, teambuilding, energizers en creativiteit centraal staan. Voor meer informatie neem contact met Frans Beerens. Tel. 0633733437

 

19 mei 2015

Een wandeling in de natuur geeft rust en heelt.

Herken je dit?
* Je piekert en kunt 's-nachts niet slapen?
* Je bent prikkelbaar en weet niet waar het vandaan komt?
* Je hebt geen plezier meer in je werk ?
* Je bent verdrietig door het verlies van dierbaren ?
* Je weilt met iemand praten maar je weet niet  met wie en hoe?

Dan is de wandeling met Frans Beerens een 1e stap. Een Hospitality Tracject Wandelcoaching. Gastvrijheid en een gastvrije omgeving maken samen het leven aangenamer. Een halve dag er op uit.  Je wordt opgehaald en weer thuis afgezet!  Een uniek concept wat resultaat opleverd.

----

21 april 2015

Beerens Hospitality Consult, biedt een Hospitality Wandeltraject aan.  Informeer hiernaar. Het motto is om gastvrijheid en een gastvrije omgeving samen te brengen om het leven aangenamer te maken.

----

21 april 2015

Op zaterdag 23 mei as. kun je gratis kennismaken met wandelcoaching tijdens de 4e nationale WandelCoachdag. Geen "NordicWalking" of sportbegeleiding, maar mentale coaching in de natuur. De natuur wordt ingezet als hulpmiddel. In Tilburg is Beerens Hospitality Consult actief.  Frans Beerens, gecertificeerd TriA@wandelcoach verzorgt op deze dag een 2 tal workshops als kennismaking met wandelcoaching. De workshops vinden plaats in Tilburg in de Waranda. We verzamelen bij de overweg Zwartvense weg. De 1e workshop is om 12.30 en de 2e om 14.30 uur. Je kunt je aanmelden via

----

23 maart 2015

afgelopen week heb ik mijn diploma "Tria@wandelcoach behaald.  Na een intensieve training verzorgd door Wandelcoach Nederland mochten samen met mij 18 wandelcoaches dit diploma in ontvangst nemen. Het was een feestelijke gebeurtenis.  Veel waardering voor de coaches en collega's.

Afgelopen zondag (22 maart)  heb ik tijdens een wandeling in de Drunense Duinen het geheel nog eens geëvalueerd.  Ik ben er blij mee en kan dan ook mijn coachingsvaardigheden in de natuur formeel inzetten.

Tijdens zo'n wandeling wordt je ook geinspireerd door de natuur. Dit leidde afgelopen zondag tot de ontwikkeling  van een Hospitality Management Wandeling voor 3 tot 5 personen.

Komende week komt mijn folder uit. 

We gaan weer een nieuw hoofdstuk van Beerens Hospitality Consult toevoegen.

----

26 februari:

Gastvrijheidsconcept:

Bedrijven die een goed uitgewerkte gastvrijheidsformule hebben en hanteren, scoren beter. Waar ligt nu de kern?

Het gastvrijheidsconcept van het bedrijf legt vast hoe men met de gast wil omgaan en wat de gast mag verwachten. Het welkom gevoel begint al aan de buitenkant...Wat voor beeld krijgt de kast als hij de buiten kant ziet....Verwacht hij een ontvangst of is het  de deur die hijzelf opent, dichtdoet, zelf zijn jas ophangt en een plaatsje zoekt. Het een is niet minder als het ander als formule.  Het is een keuze.  De praktijk laat echter dikwijls zien dat een gast het welkom gevoel wil krijgen als hij binnenstapt. De gast wil gezien worden. Een vriendelijke groet zegt:  ze hebben me gezien, de toon geeft aan of men wel,of niet welkom is. Het rare is een echt vriendelijke groet, kost niets meer dat een wat mindere. Een gast waarvan je de jas aanneemt en een plaatsje wijst geeft al weer een beter welkom gevoel, ga zo maar door.

In het hospitality concept van het bedrijf leg je als management vast hoe je het graag wil en hoe je verwacht dat ook je medewerkers daar naar handelen. Beerens Hospitality Consult ontwikkelt deze concepten en zeker niet alleen voor de horeca maar voor elk bedrijf waar het welkom gevoel belangrijk is. Beerens Hospitality Consult toetst ook de concepten volgens een heldere methode op de meest belangrijke tijdstippen.

Interesse ? Neem contact op met Beerens Hospitality Consult.

----

2 februari 2015

Als je wandelt is er altijd een decor, een decor waartegen of waarin een wandeling zich afspeelt. Je loopt over het toneel en speelt een rol tussen anderen. De achtergrond kan een natuurgebied zijn. Je geniet vooral van een wandeling als je al zintuigen gebruikt om de omgeving te ervaren. In de natuur ervaar je de geluiden van de vogels, het wiegen en waaien van de bomen, het ontdekken en zien van paden, verschilende soorten bomen en struiken, je ervaart harde en en zachte ondergrond...ga zo maar door.

Op zaterdag 23 mei mei is de nationale wandelcoachdag. In het gehele land vinden er wandelingen plaats om mensen te laten ervaren wat wandelen in de natuur oplevert. 

Beerens Hospitality Consult zal op die dag 2 workshops  verzorgen in de Waranda Tilburg.

Frans Beerens trekt erop uit om mensen te laten genieten van de natuur. De workshop bevat 3 elementen:

* Genieten van de natuur

* De natuur en ik

* Mijn levenspad en de natuur

De wandelingen zijn om 12.30 en 14.30 uur. Vertrekpunt: parkeerplaats Warande bij overweg Zwartvenseweg.

Beerens Hospitality Consult gaat zich vanaf april 2015 richten op het individu. De natuur geeft handreikingen voor het oplossen van allerlei probleempjes. Frans Beerens zal als ervaren coach de natuur inzetten als " meest gastvrije omgeving" waarin mensen weer tot zichzelf komen.

19 januari 2015

Wat is Gastvrijheid? Een tekst van Godfried Bomans.

De Herbergier van Pidalgo

Te Pidalgo, in het graafschap Esquerra, leefde eens een herbergier, die algemeen voor zonderling werd gehouden. Hij stelde er een eer in, zijn gasten op het beste te onthalen dat er in de omtrek te krijgen was, schonk de heerlijkste dranken en weigerde om ook maar de vergeeflijkste bedriegerijen in zijn rekeningen aan  te brengen. Hij bedong op zijn waren slechts de winst die nodig was, om zichzelf en zijn vrouw in het leven te houden en besteedde het overige aan de aankoop voor nieuwe pannen en fijner bewerkte schuimspanen. Als men bijzonder veel at, weigerde hij zelfs enige vergoeding in ontvangst te nemen, zeggende dat de aanblik van zulk een eter hem beloning genoeg was. Bij grote festijnen stond hij handenwrijvend in de deuropening, glanzend van verrukking en liet het oog met wel gevallen weiden over zijn dankbare gasten. Eens, bij een schuttersmaaltijd, zag men hem wenen van blijdschap.

----

12 januari 2015

De afgelopen jaren is er een groeiende aandacht voor Hospitality en Gastvrijheidsconcepten.

Het blijkt dat het geen eendagsvlieg is. Vele bedrijven zijn bezig om hun Hospitality concept te ontwikkelen en te implementeren. In de praktijk wordt het concept echter zelden getoetst.

Toch realiseren zich veel bedrijven toch ook dat de kwaliteitsperceptie van klanten, medewerkers en gasten snel toeneemt en goede investering is voor de blijvende loyaliteit van deze doelgroepen. Het zijn wel de ambassadeurs van het bedrijf. Beerens Hospitality Consult is er dan ook van overtuigd dat een goede verankerde Gastvrijheid loont.

Gastvrijheid is verankerd in de grondhouding. Wanneer het niet serieus wordt toegepast lijkt het een trucje wat zeker niet zal bijdragen tot een goede dienstverlening.

In die grondhouding/basis vind je de aspecten van dienstverlening terug: ruimte, ambiance, product, gedrag medewerkers, ……Het is gen kunstje ….Heeft U bedrijf nog geen concept of wilt U het concept getoetst hebben, leg eens contact met Beerens Hospitality Consult om te kijken of zij iets voor je kunnen betekenen.

Beerens Hospitality Consult meet en spiegelt .

Frans Beerens

Copyright

Beerens Hospitality Consult 2015

 

wandelcoach kleur