Dorstige Hert

DorstigHertDaar waar gastvrijheid telt. Voor gezelligheid in Tilburg, hoef je niet altijd het centrum in.

Op de grens van Tilburg, nabij het wandelbos en de oud Warande ligt Café het Dorstige Hert.  Een klein lunch en borrelcafé, wat veel vaste gasten kent zoals direct omwonenden en veel gasten vanuit de nabij gelegen Universiteit.
Het Dorstige Hert heeft een rijke geschiedenis. Het pand aan de Bredase weg stamt waarschijnlijk uit 1847. en werd gebouwd voor een zekere Hendrik van Poppel. Na diverse eigenaars werd het pand in 1926 gekocht door een zekere Frans de Rooij. Zeker tot in de zeventiger jaren is de naam van de Rooij verbonden geweest aan dit etablissement. Een ware ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, handelaren, makelaars etc.  maar ook voor zakenlui die op vrijdagmiddag hier de werkweek kwamen afsluiten.

Na een wat mindere tijd is Cafe het Dorstige Hert weer helemaal terug in het Tilburgse. De nieuwe uitbater Hans met zijn vrouw Maartje heeft het cafe weer nieuwe impulsen gegeven.  Als je binnen stapt krijg je weer echt het gevoel van hier ben ik welkom. In de authentieke omgeving van zo’n 50 jaar geleden ontmoeten jonge en oude Tilburgers elkaar. Het café kent nog een heuse jachtzaal, met een prachtige kast met veel hout snijwerk. Een ruimte van zo’n 12 m2 waarin nu en ook in betere tijden 32 gasten plaats konden nemen en waar bier alleen over de hoofden geserveerd kon worden.

Het café biedt de mogelijkheden van goede lunch en een rijk assortiment aan hapjes.  Het belangrijkste hier is dat je als gast wordt ontvangen, als gast wordt behandeld en meer dan welkom wordt geheten.  Het café is nog altijd een welkome pleisterplaats voor wandelaars en fietsers.

Café het Dorstige Hert heeft onlangs een flinke verbouwing achter de rug. Een 2e ruimte achter de bestaande ruimte en een forse uitbreiding van het terras. Ook het parkeerterrein is opnieuw ingericht.

Voor de lunch kun je terecht tussen 12.00 en 15.00 uur. Van 17.00 tot 20.00 uur geldt de avondkaart.

Op zaterdag is Het Dorstige Hert beschikbaar voor feesten en partijen.

Copyright

Beerens Hospitality Consult 2015

 

wandelcoach kleur